Subvenciones publicas destinadas a llevar a cabo acciones complementarias y de acompañamiento a la formacion, de ambito autonomico, en aplicacion de la Orden TAS/2782/2004, de 30 de julio, modificada por la Orden TAS/2124/2005, de 17 de junio, por la cual se establecen las bases reguladoras para conceder las subvenciones mencionadas - Modificación.
Código de ayuda:
S70328/07Norma:
Resolucion de 13 de noviembre de 2007. Resolucion de 6 de agosto de 2008.Plazo de Solicitud:
Fecha Fin: 26/11/2007Finalidad u objetivo de la ayuda:
Aquesta Resolució té per objecte aprovar la convocatòria de subvencions destinades a la realització d’accions complementàries i d’acompanyament de la formació, d’àmbit autonòmic, d’acord amb les bases reguladores que estableix l’Ordre TAS/2782/2004, de 30 de juliol, modificada per l’Ordre TAS/2124/2005, de 17 de juny, i amb el que disposen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions.Els projectes objecte de finançament en aquesta convocatòria han de tenir com a finalitat:
a) Desenvolupar accions adreçades a la millora del coneixement dels sistemes productius, la seva evolució, la repercussió dels canvis sobre la competitivitat de les empreses, la qualificació dels treballadors, com també les matèries que afectin de manera general la formació contínua.
b) Contribuir a desenvolupar l’ordenació de la formació contínua mitjançant estàndards de qualitat dels mitjans i recursos per als diferents àmbits de competència professional, tenint com a referent el Sistema Nacional de Qualificacions Professionals, i facilitar els criteris per adequar la formació contínua als seus objectius.
c) Contribuir a la millora dels processos d’assignació d’objectius i de recursos, com també al desenvolupament i a l’avaluació d’una formació contínua de qualitat.
d) Analitzar procediments d’accés a la formació contínua de les petites i mitjanes empreses i dels treballadors amb més dificultats d’integració laboral.
e) Difondre els resultats que s’obtinguin dels productes i les investigacions relacionats amb la formació contínua, per garantir així la seva màxima repercussió i el seu efecte transferible.
Els projectes finançats en l’àmbit d’aquesta convocatòria s’han de destinar a la millora i a l’eficàcia de la formació contínua dels treballadors ocupats i no es poden adreçar especialment a l’àmbit de l’Administració pública.
La concessió de subvencions que regula aquesta convocatòria s’ha de fer d’acord amb els principis de concurrència, publicitat i objectivitat.
Categorías Subvención
- Empleo
- Formación
Localización del organismo gestor
Islas Baleares
Convoca:
Consejería de Trabajo y Formación (Islas Baleares)Beneficiarios. ¿Quién puede solicitar esta ayuda?
- Asociaciones
- Cooperativas y Sociedades Laborales no Agrarias
- Cooperativas y Sociedades Laborales no Agrarias
- Entidades sin ánimo de lucro, Ong´s
- Fundaciones
- Microempresas (menos de 10 empleados)
- Pymes (menos de 250 empleados)
Detalle beneficiarios:
Poden ser sollicitants de les subvencions:a) Per a les accions complementàries incloses en les lletres a), b), c), d) i e) del punt 1 de l’apartat sisè, les organitzacions empresarials de la comunitat autònoma de les Illes Balears més representatives i les organitzacions sindicals que a la comunitat autònoma tinguin la condició de més representatives.
b) Per a les accions incloses en els lletres f), g), h), i), j), k), l), m) i n) del punt 1 de l’apartat sisè, les empreses, entitats o organitzacions no incloses en la lletra a) d’aquest punt que es trobin inscrites en la Seguretat Social, incloguin entre les seves finalitats el desenvolupament d’activitats tipificades com a
accions finançables o relacionades amb la formació contínua i, observant les bases i els criteris establerts, s’ajustin a les modalitats d’accions finançables i requisits que regula aquesta norma.
Les administracions públiques no poden sol·licitar aquestes subvencions.
Les entitats incloses en la lletra b) d’aquest punt que no tinguin acreditada una plantilla mitjana de deu treballadors, almenys, no poden sol·licitar més de dues accions en aquesta convocatòria. En tot cas, una mateixa entitat no pot ser sol·licitant de més de quatre accions. L’incompliment de qualsevol d’aquests
límits implica, per al sol·licitant que l’hagi superat, la denegació del projecte o projectes que hagin estat sol·licitats en últim lloc. Si els projectes tenen la mateixa data de presentació, es denegarà el o els projectes registrats en últim lloc.
S’entén per plantilla mitjana d’una entitat als efectes d’aquesta convocatòria la mitjana del nombre de treballadors assalariats que cotitzen a la Seguretat Social pel concepte de formació professional.
Les entitats sol·licitants han d’acreditar la seva experiència en treballs similars o relacionats amb aquell per al qual se sol·licita la subvenció.
Amb independència del nombre de projectes en els quals actuï com a sol·licitant, una mateixa entitat no pot proposar la seva col·laboració com a participant en més de quatre sol·licituds en aquesta convocatòria. L’incompliment d’aquest límit implicarà la denegació del projecte o projectes que hagin estat
sol·licitats en últim lloc. Si els projectes tenen la mateixa data de presentació, es denegarà el o els projectes registrats en últim lloc.
¿Qué gastos o inversiones que realices te pueden subvencionar?
1. Són accions finançables:a) Accions d’investigació de caràcter sectorial: han de tenir per objecte fer estudis la finalitat dels quals sigui conèixer en profunditat la situació economicoempresarial, ocupacional i formativa del sector i la seva evolució, com també anticipar-se als canvis que es produeixin en el sistema productiu i analitzar les
seves repercussions tant en la competitivitat de les empreses com en la qualificació dels treballadors i en les seves necessitats de formació. Els estudis s’han de fer en determinats sectors d’àmbit autonòmic.
b) Accions d’investigació i prospecció de caràcter transversal i multisectorial:
a més de les accions descrites en l’apartat anterior, s’inclouen en aquest epígraf altres accions d’investigació i de prospecció adreçades a matèries o temàtiques de naturalesa transversal i multisectorial, d’àmbit autonòmic, que, atès el seu interès i rellevància per a la formació contínua, plantegen la necessitat
de comptar, pel que fa al cas, amb un coneixement més precís i amb més profunditat que el disponible en l’actualitat.
c) Accions pilot per generalitzar l’accés de les petites i mitjanes empreses a la formació contínua per mitjà de teleformació: aquest tipus d’accions han de tenir per objectiu experimentar la incorporació massiva de les petites i mitjanes empreses a la formació contínua en línia per mitjà de les tecnologies de la infor-mació i la comunicació.
Les fases que s’han de seguir per dur a terme el projecte, que es descriuen en les prescripcions tècniques a què es refereix l’apartat vuitè, han de ser les següents:
1r. La planificació d’un conjunt d’accions que donin resposta a les necessitats de formació de les petites i mitjanes empreses d’un segment determinat d’activitat i a les seves dificultats per accedir-hi.
2n. La selecció de les estructures i dels equipaments més adequats per impartir la formació contínua.
3r. El desenvolupament dels productes formatius.
4t. La impartició de les accions amb la finalitat de validar el mateix projecte.
d) Accions d’avaluació de la formació contínua, que han de respondre als objectius següents:
1r. Avaluar l’eficàcia i la qualitat de la formació contínua, segons els treballadors que han fet alguna acció formativa (subvencionada per qualsevol font o no subvencionada). Per a això, s’han d’analitzar les qüestions següents:
implantació de la cultura de la formació contínua, imatge i valoració; iniciativa per dur a terme la formació; factors que han incidit per accedir-hi, i fonts per finançar-la. Així mateix, s’ha d’avaluar la qualitat i l’adequació de les accions formatives (quant als continguts, modalitats, mitjans didàctics, etc.) i els efectes
que n’ha produït la realització, ja sigui en l’àmbit personal, en la mateixa empresa o, en general, en el mercat laboral (permanència, ocupabilitat, etc.).
2n. Detectar les causes de la no-participació en la formació contínua de determinats treballadors i aprofundir-hi, indagant, entre altres qüestions, la imatge i la valoració de la formació contínua, la motivació envers la seva realització, les dificultats i els impediments trobats per accedir-hi, etc.
e) Accions per elaborar i experimentar tècniques, eines i/o productes, inclosos els serveis d’orientació, amb l’objecte de millorar els sistemes pedagògics d’organització o de coneixement de la formació professional contínua: la finalitat d’aquestes accions és desenvolupar eines relacionades amb les fases del
procés de formació a partir d’un nou enfocament, tenint en compte el perfil de les empreses i dels treballadors, com també les seves barreres i dificultats per accedir-hi. S’han de tenir en compte els criteris que tenen a veure amb la creació, la millora o l’adaptació del disseny tècnic de l’eina, la metodologia d’elaboració, els mitjans, els materials, els continguts i l’àmbit d’aplicació a què es destini.
L’objecte de cada acció ha de ser elaborar una eina amb característiques específiques.
f) Elaboració d’un llibre blanc de la formació per a l’ocupació que analitzi i avaluï les estratègies i les estructures per al desenvolupament de la societat del coneixement de les Illes Balears, i que inclogui, com a mínim, els punts següents:
1r. Investigar la situació formativa actual al territori de les Illes Balears per permetre elaborar una proposta que anticipi la futura oferta formativa a la demanda laboral, l’ordeni i la prioritzi.
2n. Dissenyar una proposta eficaç de model de formació flexible, dinàmic i de qualitat que permeti avaluar la competència i la capacitat del sistema de formació per a l’ocupació amb una metodologia de gestió de qualitat amb garantia de mínims d’eficàcia i d’eficiència i que incorpori, entre d’altres, específicament,
criteris de gestió àgils (administració sense papers) i criteris per avaluar els coneixements adquirits per l’alumnat presencial i a distància.
La Direcció General de Polítiques Actives, Ocupació i Formació ha d’establir els mecanismes de supervisió d’aquesta actuació.
El pressupost per finançar aquesta acció és de 220.000 euros.
g) Creació de fòrums i de jornades per a la reflexió, l’anàlisi, l’intercanvi de experiències i l’elaboració de propostes sobre formació, qualificació i desenvolupament empresarial, en el marc del nou model de formació per a l’ocupació.
La Direcció General de Polítiques Actives, Ocupació i Formació ha d’es d’establir els mecanismes de supervisió d’aquesta actuació.
El pressupost per finançar aquesta acció és de 70.000 euros.
h) Estudi de les necessitats específiques de formació del sector d’activitat següent: atenció per a persones dependents.
La Direcció General de Formació ha d’establir els mecanismes de supervisió d’aquesta actuació.
El pressupost per finançar aquesta acció és de 25.000 euros.
i) Estudi de les necessitats específiques de formació del sector d’activitat següent: educació des de zero a tres anys.
La Direcció General de Polítiques Actives, Ocupació i Formació ha d’establir els mecanismes de supervisió d’aquesta actuació.
El pressupost per finançar aquesta acció és de 25.000 euros.
j) Estudi de les necessitats específiques de formació del sector d’activitat següent: àmbit sociosanitari.
La Direcció General de Polítiques Actives, Ocupació i Formació ha d’establir els mecanismes de supervisió d’aquesta actuació.
El pressupost per finançar aquesta acció és de 25.000 euros.
k) Disseny d’un procés de comunicació de les accions formatives per a l’ocupació.
La Direcció General de Polítiques Actives, Ocupació i Formació ha d’establir els mecanismes de supervisió d’aquesta actuació.
El pressupost per finançar aquesta acció és de 40.000 euros.
l) Disseny d’una estratègia que permeti planificar la formació en el sector hoteler i turístic en el marc de la formació professional per a l’ocupació a curt, mitjà i llarg termini.
La Direcció General de Polítiques Actives, Ocupació i Formació ha d’establir els mecanismes de supervisió d’aquesta actuació.
El pressupost per finançar aquesta acció és de 200.000 euros.
m) Estudi de les dificultats existents a les illes de Formentera, d’Eivissa i de Menorca per a l’oferta de la formació contínua.
La Direcció General de Polítiques Actives, Ocupació i Formació ha d’establir els mecanismes de supervisió d’aquesta actuació.
El pressupost per finançar aquesta acció és de 25.000 euros.
n) Anàlisi de l’’escletxa digital’ entre gèneres a la població ocupada de les Balears i la seva possible reducció amb la formació contínua.
La Direcció General de Polítiques Actives, Ocupació i Formació ha d’establir els mecanismes de supervisió d’aquesta actuació.
El pressupost per finançar aquesta acció és de 25.000 euros.
2. El pressupost total per a les accions finançables descrites en les lletres a), b), c), d) i e) del punt 1 d’aquest apartat és de 480.000 euros.
3. El pressupost total per a les accions finançables descrites en les lletres f), g), h), i), j), k), l), m) i n) del punt 1 d’aquest apartat és de 655.000 euros.
4. Les quantitats assignades a cada tipologia d’accions finançables no són vinculants i es poden modificar si, com a resultat de la valoració tècnica, el nombre de sol·licituds rebudes o qualsevol altra causa degudament motivada aconsellen distribuir-les d’una altra manera.
Documentos asociados
Boletín:
15/11/2007
BOIB Boletín Oficial de las Islas Baleares- Nº 170
Documento: Convocatoria Descargar Documento
BOIB Boletín Oficial de las Islas Baleares- Nº 170
Documento: Convocatoria Descargar Documento